Firmy nápověda

Jak mohu smazat fotografii?

Úvodní fotografii, tak i klientské fotografie lze smazat pouze v administraci svého profilu na stránce Firmy.cz. Stačí kliknout na záložku Profil > Upravit a posunout stránku k požadované fotografii. Úvodní fotografii máte možnost buď smazat pomocí křížku, který naleznete v pravém horním rohu fotografie nebo jimůžete nahradit za jinou fotografii pomocí tlačítka „Změnit obrázek“.

U klientských fotografií se fotografie maže přes volbu svislých teček, kterou najdete v pravém dolním rohu fotografie. Zde pak máte volbu smazat pro odstranění klientské fotografie a nebo změnit pořadí fotky.

Smazání uživatelských fotek není dovoleno. V případě využítí některého z placených tarifů Seznam naplno je možné vybrané fotografie pouze skrýt.

Jak starou recenzi mohu rozporovat?

Pokud zareagujete na recenzi do 90 dnů od jejího zveřejnění, může dojít ke skrytí recenze (po vaší žádosti na info@firmy.cz, předmět Recenze). Pokud chcete požádat o skrytí recenze starší, je třeba počítat s tím, že nemusí být žádosti vyhověno.

Jak se přihlásím do administrace Firmy.cz?

  • na www.firmy.cz kliknete v pravém horním rohu na Přihlásit, pod emailem a heslem se přihlásíte
  • poté kliknete taktéž vpravo nahoře na šedivý medailonek a zvolíte Moje firma
  • dostanete se do administračního rozhraní. Editovat vizitku lze přes záložku Profil -> Upravit

Veškeré změny, které v profilu provedete, chodí ke kontrole našim administrátorům a požadavky jsou vyřízeny do 24 hodin.

Nezobrazují se mi fotografie

U profilu zdarma se zobrazuje úvodní fotografie, tři fotografie klientsné a všechny uživatelské fotografie.

V případě placeného profilu Seznam naplno, se navíc oproti tarifu zdarma zobrazují všechny klientské fotografie (maximální počet 20), logo firmy, video, vlastní ikonky a brandingová fotografie. Zobrazení závisí jaký tarif Seznam naplno využíváte. Například u tarifu Profituj získáte navíc vlastní ikonku a brandingovou fotografii.

Logo se zobrazí, pokud investujete alespoň 10 Kč (tarif Startuj).

Vlastní ikona na mapě se zobrazí, pokud investujete alespoň 80 Kč (tarif Profituj).

Více jak 3 fotografie se v klientské galerii zobrazí, pokud investujete alespoň 10 Kč (tarif Startuj).

Branding se zobrazí, pokud investujete alespoň 80 Kč (tarif Profituj).

Video se zobrazí, pokud investujete alespoň 40 Kč (tarif Získávej).

Firemní karta při vyhledávání ve fulltextu:

Vzhled firemní karty je rozdílný pro platící a neplatící klienty. Platící klient má na firemní kartě navíc zobrazen Branding, ověřenou firmu, logo, sociální sítě, Nabídky a události. U neplatícího klienta se zobrazují 3 podobné firmy.

Co je neověřená firma?

Označení „Zatím neověřená firma“ na Firmy.cz je taková firma u které vydáváme informace převzaté pouze z veřejných rejstříků.

Jak se platí za tarif?

platba za tarif se odečte z kreditu v Peněžence, pokud máte dostatečný kredit. Pokud nemáte dostatek kreditu, je nutné kredit v Peněžence nejprve dobit.

Lhůty pro připsání kreditu

  • Pokud dobíjíte kredit prostřednictvím obchodníka, po zaplacení proforma faktury je nutné vyčkat cca 3 dny, než se peníze připíší na náš účet a platba bude zpracována. Pokud nebude kredit ani po této době navýšen, prosím, kontaktujte naše obchodníky.
  • Pokud jste dobíjeli kredit převodem z účtu, je nutné počkat 2-3 pracovní dny, kdy probíhá převod peněž na náš účet. Jestliže ani po této době nebude kredit navýšen, prosíme o kontrolu, kterou část peněženky jste si dobili nebo kontaktujte naše obchodníky.
  • V případě, že dobíjíte kredit metodou online platby, kredit se do administračního rozhraní načte nejpozději do 30 minut po uložení změn.

Sloučení účtů pod jedno IČ

Sloučení účtů pod jedno IČ je možné. V tomto případě nás prosím kontaktujte na emailu info@firmy.cz a uveďte jaké účty byste chtěli sloučit a důvod sloučení.
Kolegové požadavek posoudí a budou vás o řešení informovat.

Trasování

trasování neboli označení Navigovat je pevná součást firemního profilu, která nelze měnit. Trasování je závislé na vyplněné adrese firemního profilu. Adresu nelze zcela odstranit.

Počet zaměstnanců

Počet zaměstnanců, tedy velikost firmy, není možné spravovat v administraci firemního profilu. Tato informace pochází z veřevného rejstříku například z ARES https://ares.gov.cz

Výdejní místa

Výdejní místa není možné spravovat v administraci Firmy.cz. Pokud máte dotaz ohledně výdejních míst kontaktujte podporu Firmy.cz

Existuje zvýhodnění pro klienty s více pobočkami?

Ano, pro klienty s více pobočkami je k dispozici feedové řešení, které umožňuje hromadnou aktualizaci údajů o pobočkách. Feed spravujete sami a umožňuje aktualizovat existující zápisy, vytvářet nové pobočky nebo odstraňovat zaniklé.

Případně má-li klient v jednom okrese více poboček pod jedním IČ, stačí nastavit u jediné z nich investici 15 Kč/den, a profil Seznam naplno budou mít všechny pobočky v daném okrese.

Přehled tarifů Seznam naplno

Tarify Seznam naplno se liší dle ceny (investice), která se platí ze Seznam Peněženky na denní bázi. Základní tarify jsou: Zdarma, Startuj, Rozvíjej, Získávej a Profituj. Tarif Zdarma je bezplatný, tarif startuj stojí (investice) je od 10 Kč za den, Tarif rozvíjej stojí (investice) je od 20 Kč za den, Tarif Získávej stojí (investice) je od 40 Kč za den, Tarif Profituj má cenu (investice) od 80 Kč za den a více. Všechny ceny jsou bez DPH. Každý tarif má své výhody, jak je uvedeno v informacích níže. Veškeré informace o tarifech Seznam naplno jsou uvedeny na webových stránkách zde: https://www.seznam.cz/reklama/cz/obsahovy-web/sluzba-firmy/firmy-podpora-a-cena

Detailní popis jednotlivých tarifů a jaké jsou jejich výhody:

Tarif: Zdarma

Bezplatný tarif (zdarma) obsahuje následující výhody:

Základní profil je možné zařadit až do dvou kategorií a obsahuje pouze základní informace o firmě. Je možné doplnit jeden telefon, jeden e-mail, odkaz na web, otevírací dobu, úvodní fotografii a popis činnosti firmy. V tarifu Zdarma je možné mít až tři vlastní fotografie v klientské galerii. V přehledných statistikách se dozvíte, kolik lidí vaši firmu vidělo a kolik na ni kliklo. Je možné získat firemní e-mail ve známém prostředí Seznam Emailu s podporou v češtině a praktickým kalendářem.

Tarif: Startuj

Za cenu (investici) 10 Kč denně (bez DPH) získáte s tímto tarifem následující výhody:

Na Firmy.cz, ve vyhledání Seznam.cz a na Mapy.cz se může váš profil zobrazit výše. S větším obrázkem, webovou stránkou, telefonem, logem a možností naplánovat jedním klikem trasu až ke dveřím. Navíc získáte i cenný zpětný odkaz. S aktivním tarifem Startuj můžete oslovit i lidi v jednom dalším městě, kde vaše firma nemá pobočku, ale i přesto v něm můžete poskytnout své služby.  Váš profil bude bez odkazů na profily podobných firem. Ve svém firemním detailu můžete zobrazit akční tlačítko, které odvádí zákazníka na vámi zvolenou webovou stránku. Využít k tomu lze předem definované akční tlačítko nebo si natextovat své vlastní. V tarifu Startuj můžete prezentovat své produkty a služby zajímavým a jednoduchým způsobem. Vaše firma bude díky tomu ve výsledcích hledání zvýrazněna štítkem.  V tarifu Startuj můžete mít jednu nabídku nebo událost, kterou zobrazíme v detailu firmy na Firmy.cz. Nabídku také zobrazíme na mapy.cz, ve výsledcích hledání Seznam.cz. Firemní vizitka ani nabídka se na hlavní straně Seznamu nezobrazují. Do firemního detailu si můžete vložit odkaz na jednu aktuálně předdefinovanou sociální síť Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Linkedin, Pinterest a Tiktok. Ty budou v detailech prezentovány pomocí ikonek. Chytré nastavení kampaní vám pomůže rozložit investici do kategorií tak, abyste dosáhli co největšího výkonu. Snadno se dozvíte, kolika lidem se za týden zobrazíte. S nastavením vám pomůže tutoriál, který najdete v administraci.  Svůj profil můžete doplnit o logo, kontakty (třeba na recepci, obchodní oddělení, apod.) a až 20 fotografií prodejny či webu. Přidat můžete odkazy na sociální sítě nebo vypnout Booking a nahradit jej vlastním registračním systémem. Profil si můžete zařadit až do 4 nejzajímavějších kategorií, které odpovídají činnosti vaší firmy. Základní profil je zařazený až do čtyř kategorií a může obsahovat informace o firmě – zobrazuje adresu, až pět telefonních čísel, až pět e-mailových adres, jeden odkaz na web, otevírací dobu, úvodní fotografii a popis činnosti firmy. Součástí tarifu Startuj jsou i přehledné statistiky, ze kterých se dozvíte, kolik lidí vaši firmu vidělo a kolik na ni kliklo. S tarifem Startuj navíc můžete mít i firemní e-mail ve známém prostředí Seznam Emailu s podporou v češtině a praktickým kalendářem.

Tarif: Rozvíjej

Za cenu (investici) 20 Kč denně (bez DPH) získáte s tímto tarifem následující výhody:

S aktivním tarifem Rozvíjej můžete oslovit zákazníky (lidi) až v dalších 3 městech, kde vaše firma nemá pobočku, ale i přesto v něm můžete poskytnout své služby. Do firemního detailu si můžete vložit odkazy až na tři aktuálně předdefinované sociální sítě Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Linkedin, Pinterest a Tiktok. Ty budou v detailech prezentovány pomocí ikonek. Pokud inzerujete i někde jinde na Seznam.cz (na Zboží.cz, Sreality.cz, Sauto.cz, Sdovolená.cz), ve vašem profilu můžeme zobrazit až 3 nabídky.  Pokud vás zákazníci osloví s poptávkou, obdržíte ji přímo na váš e-mail dříve než konkurence s nižším tarifem.  Profil si můžete zařadit až do 6 nejzajímavějších kategorií, které odpovídají činnosti vaší firmy. Čím více kategorií k profilu přidáte, tím více lidí oslovíte. Na Firmy.cz, ve vyhledání Seznam.cz a na Mapy.cz se váš profil zobrazí výše. S větším obrázkem, webovou stránkou, telefonem, logem a možností naplánovat jedním klikem trasu až ke dveřím. Navíc získáte i cenný zpětný odkaz. Váš profil bude bez odkazů na profily podobných firem. Ve svém firemním detailu můžete zobrazit akční tlačítko, které odvádí zákazníka na vámi zvolenou webovou stránku. Využít k tomu lze definované akční tlačítko nebo si natextovat své vlastní. Prezentujte produkty a služby zajímavým a jednoduchým způsobem. Vaše firma bude díky tomu ve výsledcích hledání zvýrazněna štítkem. Až tři nabídky a události zobrazíme v detailu firmy na Firmy.cz. Vybrané nabídky zobrazíme také na Mapy.cz, ve výsledcích hledání Seznam.cz a hlavní stránce Seznamu. Chytré nastavení kampaní vám jednoduše pomůže rozložit investici do kategorií tak, abyste dosáhli co největšího výkonu. Snadno se dozvíte, kolika lidem se za týden zobrazíte. S nastavením vám pomůže tutoriál, který najdete v administraci. Svůj profil můžete doplnit o logo, kontakty (třeba na recepci, obchodní oddělení, apod.) a až 20 fotografií prodejny či webu. Přidat můžete odkazy na sociální sítě nebo vypnout Booking a nahradit jej vlastním registračním systémem. Základní profil je zařazený až do šesti kategorií a obsahuje informace o firmě. Zobrazuje adresu, až pět telefonních čísel, až pět e-mailů, odkaz na web, otevírací dobu, úvodní fotografii a popis činnosti firmy.  V přehledných statistikách se dozvíte, kolik lidí vaši firmu vidělo a kolik na ni kliklo. Získejte firemní e-mail ve známém prostředí Seznam Emailu s podporou v češtině a praktickým kalendářem.

Tarif: Získávej

Za cenu (investici) 40 Kč denně (bez DPH) získáte s tímto tarifem následující výhody:

Odlište se od konkurence označením „ověřená firma“, který můžete získat v tarifu Získávej a zvyšte si tak důvěryhodnost firmy u zákazníků. Firemní video je ideální způsob představení vašeho podniku. Ukažte vaši firmu, produkt, nebo službu svým potencionálním zákazníkům. Kampaň můžete nastavit detailněji, a to na přesné pozice zvolené kategorie nebo klíčová slova ve vyhledávání i na Firmy.cz. Díky tomuto nastavení přesněji zacílíte na lidi, kterým by se měl zobrazovat váš profil. S tarifem Získávej můžete využít specialisty Firmy.cz, kteří vám poradí, jak kampaň nastavit optimálně podle vašeho zadání. Zkušenosti specialistů také můžete využít pro zefektivnění firemního profilu. Vložte si do svého profilu až pět webových stránek a směřujte vaše zákazníky přesně tam, kam potřebujete. Do firemního detailu si můžete vložit odkazy až na pět aktuálně předdefinované sociální sítě Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Linkedin, Pinterest a Tiktok. Ty budou v detailech prezentovány pomocí známých ikonek. Pokud inzerujete i někde jinde na Seznamu (na Zboží.cz, Sreality.cz, Sauto.cz, Sdovolená.cz), ve vašem profilu můžeme zobrazit až šest těchto nabídek. S aktivním tarifem Získávej můžete oslovit i lidi v dalších 7 městech, kde vaše firma nemá pobočku, ale i přesto v něm můžete poskytnout své služby. Profil si můžete zařadit až do dvanácti kategorií, které odpovídají činnosti vaší firmy. Uvidí vás až 3 miliony lidí denně. S adresou, telefonem, proklikem na vaše stránky a možností rovnou si k vám naplánovat trasu. Pokud vás zákazníci osloví s poptávkou, obdržíte ji přímo na váš e-mail dříve než konkurence s nižším tarifem. Na Firmy.cz, ve vyhledání Seznam.cz a na Mapy.cz se váš profil zobrazí výše. S větším obrázkem, webovou stránkou, telefonem, logem a možností naplánovat jedním klikem trasu až ke dveřím. Navíc získáte i cenný zpětný odkaz. Váš profil bude bez odkazů na profily podobných firem. Ve svém firemním detailu můžete zobrazit akční tlačítko, které odvádí zákazníka na vámi zvolenou webovou stránku. Využít k tomu lze předem definované akční tlačítko nebo si natextovat své vlastní. Prezentujte produkty a služby zajímavým a jednoduchým způsobem. Vaše firma bude díky tomu ve výsledcích hledání zvýrazněna štítkem. Až šest nabídek a událostí zobrazíme v detailu firmy na Firmy.cz. Vybrané nabídky zobrazíme také na Mapy.cz, ve výsledcích hledání Seznam.cz a hlavní stránce Seznamu. Místo detailního nastavení můžete stále využívat chytré nastavení kampaní, které vám pomůže rozložit investici do kategorií tak, abyste dosáhli co největšího výkonu. Snadno se dozvíte, kolika lidem se za týden zobrazíte. S nastavením vám pomůže tutoriál, který najdete v administraci. Svůj profil můžete doplnit o logo, kontakty (třeba na recepci, obchodní oddělení, apod.) a až 20 fotografií prodejny či webu. Přidat můžete odkazy na sociální sítě nebo vypnout Booking a nahradit jej vlastním registračním systémem. Základní profil je zařazený až do dvanácti kategorií a obsahuje informace o firmě. Zobrazuje adresu, až pět telefon, až pět e-mailů, až pět odkazů na web, otevírací dobu, úvodní fotografii a popis činnosti firmy. V přehledných statistikách se dozvíte, kolik lidí vaši firmu vidělo a kolik na ni kliklo. Získejte firemní e-mail ve známém prostředí Seznam Emailu s podporou v češtině a praktickým kalendářem.

Tarif: Profituj

Za cenu (investici) 80 Kč denně (bez DPH) získáte s tímto tarifem následující výhody:

S tarifem Profituj získáte více prostoru na Firmy.cz, u firemního profilu můžete nastavit atraktivní oslovení zákazníků pomocí brandingu v horní části. Pomocí vlastní unikátní ikony na Mapy.cz můžete dát zákazníkům jednoduše vědět, kde se vaše firma nachází. Dále můžete využít konzultanty Firmy.cz, kteří vám pomohou s plněním dlouhodobých cílů u kampaní. S aktivním tarifem Profituj můžete oslovit i lidi v 50 dalších městech, kde vaše firma nemá pobočku, ale i přesto v něm můžete poskytnout své služby. Oživte svůj firemní profil na Firmy.cz s topovaným hodnocením! Vámi vybrané hodnocení vystoupá na první pozici s výrazným označením „Vybrané hodnocení“. Získáte větší pozornost a důvěru zákazníků. Profil si můžete zařadit do neomezeného počtu kategorií, které odpovídají činnosti vaší firmy. Odlište se od konkurence označením „ověřená firma“ a zvyšte si tak důvěryhodnost firmy u zákazníků. Firemní video je ideální způsob představení vašeho podniku. Kampaň můžete nastavit detailněji, a to na přesné pozice zvolené kategorie nebo klíčová slova ve vyhledávání i na Firmy.cz. Díky tomuto nastavení přesněji zacílíte na lidi, kterým by se měl zobrazovat váš profil. Můžete využít specialisty Firmy.cz, kteří vám poradí, jak kampaň nastavit optimálně podle vašeho zadání. Zkušenosti specialistů také můžete využít pro zefektivnění firemního profilu. Vložte si do svého profilu až 5 webových stránek a směřujte vaše zákazníky přesně tam, kam potřebujete. Do firemního detailu si můžete vložit odkazy až na sedm aktuálně předdefinovaných sociálních sítí Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, Linkedin, Pinterest a Tiktok. Ty budou v detailech prezentovány pomocí všeobecně známých ikonek.

Pokud inzerujete i někde jinde na Seznamu (na Zboží.cz, Sreality.cz, Sauto.cz, Sdovolená.cz), ve vašem profilu můžeme zobrazit až 6 těchto nabídek.  Uvidí vás až 3 miliony lidí denně. S adresou, telefonem, proklikem na vaše stránky a možností rovnou si k vám naplánovat trasu. Pokud vás zákazníci osloví s poptávkou, obdržíte ji přímo na váš e-mail dříve než konkurence s nižším tarifem.  Na Firmy.cz, ve vyhledání Seznam.cz a na Mapy.cz se váš profil zobrazí výše. S větším obrázkem, webovou stránkou, telefonem, logem a možností naplánovat jedním klikem trasu až ke dveřím. Navíc získáte i cenný zpětný odkaz. S aktivním tarifem Profituj můžete oslovit i lidi v dalších 50 městech, kde vaše firma nemá pobočku, ale i přesto v něm můžete poskytnout své služby.  Váš profil bude bez odkazů na profily podobných firem. Ve svém firemním detailu můžete zobrazit akční tlačítko, které odvádí zákazníka na vámi zvolenou webovou stránku. Využít k tomu lze předem Definované akční tlačítko nebo si natextovat své vlastní. Prezentujte produkty a služby zajímavým a jednoduchým způsobem. Vaše firma bude díky tomu ve výsledcích hledání zvýrazněna štítkem. Až devět nabídek a událostí zobrazíme v detailu firmy na Firmy.cz. Vybrané nabídky zobrazíme také na Mapy.cz, ve výsledcích hledání Seznam.cz a hlavní stránce Seznamu. Jednoduše díky možnosti bezplatné konzultace se specialisty Firmy.cz vám pomůže rozložit investici do kategorií tak, abyste dosáhli co největšího výkonu. Snadno se dozvíte, kolika lidem se za týden zobrazíte. S nastavením vám pomůže tutoriál, který najdete v administraci. Svůj profil můžete doplnit o logo, kontakty (třeba na recepci, obchodní oddělení, apod.) a až 20 fotografií prodejny či webu. Přidat můžete odkazy na sociální sítě nebo vypnout Booking a nahradit jej vlastním registračním systémem. Základní profil je zařazený do neomezeného počtu kategorií a obsahuje informace o firmě. Zobrazuje adresu, až pětkrát telefon, až pětkrát e-mail a až pětkrát odkaz na web, otevírací dobu, úvodní fotografii a popis činnosti firmy.  V přehledných statistikách se dozvíte, kolik lidí vaši firmu vidělo a kolik na ni kliklo. Získejte firemní e-mail ve známém prostředí Seznam Emailu s podporou v češtině a praktickým kalendářem.